Alle nieuws

De afvalstromen van Special Belge Taproom

PMD in PAKT

met plezier dagelijks sorteren

Wij gingen een biertje drinken bij Special Belge Taproom in het Antwerpse PAKT en zetten hun afvalstromen graag eens in de kijker. Dit biercafé heeft bieren in zowel flesjes, blikjes als in vaten. Afval Alternatief haalt met veel plezier al dit afval op met een goede sortering aan de bron. Wij begeleiden u graag verder naar een optimale afvalinzameling. De mannen van Special Belge tonen u met plezier hoe zij dagelijks sorteren!

Bier in PAKT Antwerpen

Special Belge Taproom is een bierzaak in PAKT in het groen kwartier in Antwerpen, uitgebaat door 4 heren die hun droom waarmaken door een ruim assortiment bier in een moderne en gezellige sfeer aan te bieden. Bij Special Belge kan men zowel drank in blikjes, op tap en in flesjes verkrijgen en dat zorgt natuurlijk voor verschillende afvalstromen.

Een oplossing voor uniek afval

Een deel van de bieren in Special Belge Taproom wordt geleverd in ‘Key kegs’ of plastic vaten die onder druk staan met CO2. Deze vaten mogen niet in de klassieke PMD zakken wegens hun grootte, Afval Alternatief kan deze echter wel ophalen en op een correcte manier laten verwerken. Zo wordt er heel wat restafval vermeden. Deze sortering aan de bron zorgt ook voor een lagere factuur.

“Heel PAKT is klant bij Afval Alternatief om het gemakkelijker te maken voor alle gebruikers op de site.”

JOHN DOE - MANAGER PAKT

De plastic vaten worden eerst met een speciale dop leeggelaten zodat ze vervolgens plat kunnen gedrukt worden. Dit zorgt er voor dat de containers minder snel vol zitten en er minder ophalingen of containers op de locatie zelf nodig zijn.

PAKT

Heel PAKT is klant bij Afval Alternatief om het gemakkelijker te maken voor alle gebruikers op de site. Er zijn enkele gedeelde containers maar vooral de horecazaken hebben ook hun eigen privé containers. Dit wordt allemaal goed begeleid en geregeld door Afval Alternatief. De ophalingsdagen worden bijvoorbeeld overkoepelend ingepland.